Žaidimai Su Spalvomis

Žaidimai Su Spalvomis

Žaidimas su spalvomis

Vaikai visais pojūčiais įsisavina žinias apie juos supantį pasaulį, todėl spalvų suvokimas yra labai srabus įgūdis! Net maži vaikai nori ir gali išmokti atskirti ir įvardyti spalvas.

Matyti spalvą

Kaip mokyti vaiką apie spalvas? Tai nėra sudėtinga užduotis – gyvename spalvingame pasaulyje. Akis gauna dirgiklius, o smegenys interpretuoja šiuos pranešimus. Vaikų regėjimas pirmaisiais gyvenimo metais vystosi dinamiškai: naujagimis mato labai mažai , o vienmečio regėjimas beveik konkuruoja su Suaugusiojo. Šiame amžiuje vaikai gali atskirti visą spalvų gamą. Tobulėdami vaikai išmoksta interpretuoti tai, ką mato.

Visapusiški lavinimo žaidimai leis jūsų vaikui patobulinti savo pojūčius. Lavinkite vaiko atmintį, nes gyvenimo patirtis leidžia vaikams kaupti ir išmokti interpretuoti žinias apie pasaulį.

Kaip mokyti vaiką pažinti spalvas?

Aplinka, kurioje gyvenate, skatina smegenų veiklą ir yra visapusiško jūsų vaiko vystymosi katalizatorius. Kaip tėvai, esate geriausias jūsų vaiko vadovas pasaulyje, todėl būkite šalia. Nurodykite, kalbėkite ir įvardinkite dalykus, skatinkite vaiką patiems atrasti ir įsiklausyti į viską, kas vyksta aplinkui. Netrukus sužinosite, kaip lengva išmokyti vaiką spalvų, kai žaidimo pavadinimas yra linksmybės! Sunkumo lygį pritaikykite prie besivystančių jūsų vaiko įgūdžių ir pomėgių:

  • parodykite savo vaikui įvairių spalvų daiktus;
  • ieškoti konkrečios spalvos objektų savo aplinkoje,
  • atraskite spalvas su savo vaiko mėgstamais vaisiais, daržovėmis, gyvūnais, transporto priemonėmis...
  • žiūrėkite paveikslėlius knygose ir tyrinėkite jus supantį pasaulį,
  • Suteikite savo vaikui laisvę kūrybiškai prieiti prie spalvinimo; juk dangus ne visada mėlynas ir saulė ne visada geltona,
  • parodykite savo vaikui skirtingus tos pačios spalvos atspalvius,
  • sugalvoti kūrybingus žaidimus su spalvomis, pavyzdžiui, išdėlioti spalvotų karoliukų ar sagų sekas pagal tam tikrą raštą,
  • surinkite galvosūkius!

 

Taip paprasta, kaip 1-2-3

Vyresniems nei vienerių metų ir maždaug 2 metų vaikams puikiai tiks rūšiavimo dėlionės ir pradedančiųjų galvosūkiai, susidedantys iš dviejų dalių su apskritimu, nes spalvos ir formos yra puiki tema vaikams, besidomintiems pasauliu! Vaikai gali mokytis spalvų, tobulindami savo smulkiąją motoriką bei rankų ir akių koordinaciją. Kai šalia yra kažkas, tėvas ar vyresnis brolis ar sesuo, galintis parodyti ir įvardyti skirtingus elementus, išmokti spalvas, gyvūnų, transporto priemonių pavadinimus ir jų skleidžiamus garsus tampa ypač linksma.

Suderinkite galvosūkius pagal vaiko amžių ir įgūdžius, kad jie nebūtų pernelyg sunkūs, atgrasantys ar per paprasti, o tai sukeltų nuobodulį. „Banana Panda“ žaislai, skirti mokytis spalvų 1, 2 ir 3 metų vaikams, sukurti atsižvelgiant į mažiausius tyrinėtojus:

Pirmuosius galvosūkius vyresniems nei 1 metų vaikams, įskaitant „Match the Buddies“ ir „Match the Baby“ galvosūkius, dievina labai maži vaikai.

Maisto sunkvežimyje „Make-a-Match Puzzle“ yra detalių įvairių spalvų ir formų elementų, suteikiančių įkvėpimo kūrybingoms ir edukacinėms pramogoms.

Kaip apie žaidimus mažiems vaikams, kurie moko spalvų? Mokomieji žaidimai iš „Suuuper Size Memory Game“ serijos suteikia įvairiapusišką pramogą ir mokymąsi, įskaitant spalvas.

Spalvokite kuo daugiau! Atraskite spalvų pasaulį, tyrinėkite galimus spalvų derinius ir eksperimentuokite kartu su spalvinimo knygelėmis iš Looong spalvinimo knygų serijos

Grįžti į tinklaraštį