Kiek daug smagių akimirkų telpa vienoje dėžėje!

Kiek daug smagių akimirkų telpa vienoje dėžėje!

Vaikai gali pradėti žaisti su galvosūkiais nuo vienerių metų amžiaus. Dėlionės dalių sujungimas lavina ne tik smulkiąją motoriką, bet ir rankų bei akių koordinaciją, suvokimą, loginį mąstymą, žodyną ir net fizinę koordinaciją ... Bet svarbiausia, kad Jūs ir Jūsų vaikas galite žaisti kartu.

Pramogų receptas...!

Renkantis mokomuosius pramoginius rinkinius vaikams nuo vienerių metų, svarbu tinkamai pasirinktas galvosūkio formatas ir turinys kurį sudaro: tinkamas kūrinių kiekis, dydis ir temos, žinoma pritaikytos pagal amžių iliustracijos. „Match Baby Puzzles yra puikus pasirinkimas jūsų vaikui. Šio galvosūkio lengva pradinė užduotis, į atitinkamą kortelės apskritimą įstatyti apvalų galvosūkio gabalėlį, puikiai tinka vaikams nuo vienerių metų. „Match Baby Puzzles“ sudaro 12 vnt. galvosūkių kurie suteikia daugybę skirtingų žaidimo būdų ir padeda ugdyti kritinius vaiko įgūdžius.

Žaisdamas vaikas taip pat:

  • ugdo rankų vikrumą bei koordinaciją;

Išdėstykite dėlionės detales. Duokite vaikui vieną iš apskritimų ir paklauskite: Kur jis tinka? “ Palaukite, kol vaikas įdės apvalią galvosūkio detalę į kortelės apskritimą ir pagirkite, šauniai padirbėta! Pridėkite dar vieną galvosūkį ir palaipsniui dar daugiau galvosūkių ir stebėkite kaip Jūsų vaikas progresuoja. Parodykite savo vaikui, kaip apvali dėlionės detalė telpa į kortelės apkskritimą, net jei iš pradžių vaikas įdeda jį aukštyn kojomis arba neteisingąja puse į viršų. Kiekvienas bandymas atveda į sėkmę!

 

  • Mokosi naujų žodžių, gyvūnų pavadinimų ar spalvų.

Išdėstykite apskritimus priešais savo vaiką. Parodykite ir Papasakokite savo vaikui apie gyvūną. Tai yra pelėda, kuri skleidžia garsą „hoo, hoo.“, tai yra katė,  kuri skleidžia garsą „miau“. Taip pat papasakokite apie iliustracijas nurodytas galvosūkyje - „čia yra pelėdos akis“ arba „čia yra katės nosis“ ir kt. 

Užduokite savo vaikui panašių klausimų: „Kur meškos nosis?“, „Kur yra boružės akis?“, „Kur tavo akis?“ 

Žingsnis po žingsnio pridėkite papildomą informaciją nes yra tiek daug naujų, patrauklių žodžių, kuriuos reikia išmokti!

  • bando ištarti žodį;

Susipažinkite su gyvūnų kūdikiais! Parodykite savo vaikui gyvūnus didelėse kortelėse. Identifikuokite juos ir kalbėkite apie jų skleidžiamus garsus. Pasakykite: „Tai avis, avis skleidžia garsą. "baa!"

Paprašykite vaiko parodyti Jums tinkamą apskritimą kuris įsideda į kortelę. Pasirinkite iš vis didesnio gyvūnų ir kūdikių rato.

Onomatopėjiniai žodžiai apima ne tik gyvūnų skleidžiamus garsus, bet ir tokius judesius kaip „Stomp, stomp!“. arba „Hop, hop!“

  • Ugdo suvokimą ir loginį mąstymą;

Paruoškite vieną didelę kortelę ir tris skirtingus apskritimus, įskaitant tą, kuris atitinka. Paprašykite vaiko į kortelę įdėti teisingą apskritimą, klausdami kas čia tinka?

Nurodykite savo vaikui, kad gyvūnai ant apskritimų yra mažesni nei pavaizduoti didžiosiose kortelėse. Paprašykite vaiko paduoti Jums mažą lokį ar didįjį lokį arba mažą varlytę ar didelę varlę, pvz. „prašau, duok meškiuką tėčiui“ arba „ prašau, duok  varlytę mamytei“. Galvosūkiai padeda vaikams sužinoti apie priešingybes: „tas pats“ ir „kitoks“ arba „didelis“ ir „mažas“. 

Jei jūsų vaikas pasirinko netinkamą apskritimą, pasakykite: „Ne, šis netinka. “ Parodykite savo vaikui tinkamą gyvūną ir paprašykite, kad jis pabandytų įdėti apskritimą į kortelę. Palaipsniui didinkite kortelių ir apskritimų skaičių.

  • Gauna sveiką proto mankštą, nes galvosūkiai yra puikus įkvėpimas aktyviam žaidimui.

Išdėstykite visus dėlionės detales ant grindų. Pasirinkite atsitiktinius gyvūnų apskritimus ir kartu imituokite gyvūnus. Parodykite savo vaikui, kaip vaikšto kačiukas ar kaip šokinėja varlė. Paraginkite savo vaiką mėgdžioti gyvūnų judesius sakydami: „Lokys eina“, „Pelėda skraido“ ir kt.  

Taip pat galite išdėlioti visad dėlionės detales ant grindų ir paprašyti vaiko vaikščioti tarp jų ir duoti nurodymus teisingą apskritimą priderinti prie reikiamos kortelės.

Tegul jūsų vaizduotė siaučia!

Kortelės ir apskritimai taip pat gali būti naudojami kitiems žaidimams. Jūs netgi galite smagiai sudėti visas dėlionės detalės į dėžę! Naudokitės mūsų pasiūlymais kurie leis smagiai praleisti laiką arba leiskite savo vaizduotei – šėlti. Žaisdami su vaiku tikrai pastebėsite natūralų vaiko vystymąsi, o vaikas pastebės jog leidžiate laiką su juo.

Grįžti į tinklaraštį